MERENG(BEZE)
Malzemeler:
3 yumurta akı(kesinlikle sarısı karışmamalı )
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı şeker1 pk vanilya
1 fiske tuz
Yapılışı :
👉Öncelikle yumurta beyazları çırpma kabına alınır, bir fiske tuz atılarak mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpılır, bu işlem 3-4 dk sürüyor.
👉Çırpma işlemi devam ederken şeker ve vanilya eklenir, en az 10 dakika kadar çırpılır.(Blender ınızın ısınıp bozulmaması için arada kapatıp tekrar açabilirsiniz)10 dk sonunda oluşan köpük ten alıp, iki parmağınızın arasında pütürlük hissetmiyorsanız olmuş demektir.
👉Diğer bir püf noktası ise kabı ters çevirdiğinizde köpüğü kesinlikle dökülmemesi gerekir.
👉Köpüğünüz hazır olunca sıkma torbasına alınır, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine iri ceviz büyüklüğünde sıkılır ( sıkma torbanız yoksa bir buzdolabı poşetine doldurup köşesinden küçük bir kesik atarak aynı işlemi yapabilirsiniz.
👉Sıkma işlemi bittikten sonra önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında 1 saat pişirilir(Bu süre fırından fırına değişebilir)
Afiyet olsun☺️hamiyetin_tarifkutusu'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments