Sponsorlu Bağlantılar
Çilek soslu Fincan Tatlısı
-1 litre süt
-2 türk kahve fincanı un(klasik su bardağıyla 1 parmak eksik un)
-2,5 türk kahve fincanı şeker(klasik su bardağıyla 1 bardak)
-1 paket vanilya
-1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Bulamak için;
-1 su bardağı hindistan cevizi
Çilek sosu için;
-10 adet çilek(küçükse artırabilirsiniz)
-1 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı nişasta
-nişastayı açmak için çok az su
Tencereye unu ve şekeri koyup karıştıralım,sütüde ekleyip tel çırpıcıyla karıştırıp ocağa alalım.Koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.Ocağın altını kapatıp vanilya ve yağı ekleyip iyice karıştıralım.
Türk kahve fincanlarını soğuk suyla çalkalayalım.
Muhallebiyi sıcağıyla fincanlara dolduralım.12 fincan oluyor,oda ısısına gelince buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakalım.
Fincandan çıkarmak için parmağımızla kenarlarına bastıralım.Ters çevirip çıkaralım,muhallebinin heryerini hindistan cevizine bulayıp,servis tabağına alalım.
Çilek sosu için çilekleri yıkayıp blenderle püre yapıp tencereye alalım şekeri ve az suda açtığımız nişastayı ekleyip karıştırarak pişirelim.Göz göz olunca altını kapatıp soğumaya bırakalım.Bu şekilde kapalı kapta buz dolabında muhafaza edebilirsiniz.Servisten önce fincan tatlılarının üzerine döküp çilekle süsleyip servis edelim
AFİYET OLSUN.deryadan_tarifler'e tesekkurler.
-1 litre süt
-2 türk kahve fincanı un(klasik su bardağıyla 1 parmak eksik un)
-2,5 türk kahve fincanı şeker(klasik su bardağıyla 1 bardak)
-1 paket vanilya
-1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Bulamak için;
-1 su bardağı hindistan cevizi
Çilek sosu için;
-10 adet çilek(küçükse artırabilirsiniz)
-1 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı nişasta
-nişastayı açmak için çok az su
Tencereye unu ve şekeri koyup karıştıralım,sütüde ekleyip tel çırpıcıyla karıştırıp ocağa alalım.Koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.Ocağın altını kapatıp vanilya ve yağı ekleyip iyice karıştıralım.
Türk kahve fincanlarını soğuk suyla çalkalayalım.
Muhallebiyi sıcağıyla fincanlara dolduralım.12 fincan oluyor,oda ısısına gelince buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakalım.
Fincandan çıkarmak için parmağımızla kenarlarına bastıralım.Ters çevirip çıkaralım,muhallebinin heryerini hindistan cevizine bulayıp,servis tabağına alalım.
Çilek sosu için çilekleri yıkayıp blenderle püre yapıp tencereye alalım şekeri ve az suda açtığımız nişastayı ekleyip karıştırarak pişirelim.Göz göz olunca altını kapatıp soğumaya bırakalım.Bu şekilde kapalı kapta buz dolabında muhafaza edebilirsiniz.Servisten önce fincan tatlılarının üzerine döküp çilekle süsleyip servis edelim
AFİYET OLSUN.deryadan_tarifler'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments