HAZIRLARI ARATMAYAN ŞÖBİYET🍴
20 adet baklavalık yufka
Sponsorlu Bağlantılar
250 gr. TereyağKAYMAĞI İÇİN
1 çay bardağı irmik
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı Antep fıstığı veya ceviz
ŞERBETİ İÇİN;
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI; ilk önce küçük bir tencerede süt ve irmiği devamlı karıştırarak pişirelim koyulaşınca ateşten alıp bir kenara koyalım.sonra
Tereyağını eritelim. Üstündeki köpüğü ve dibine çöken ayranı mutlaka süzelim kullanmayalım. Her 2 yufkanın arasına tereyağından fırcayla sürüp üst üste dizelim.
En üste tereyağ sürmeyelim. Dar yeri 4de geniş yeri 5 şe bölelim. Antep fıstığından ve kaymak koyup üçgen şeklinde kapatalım. Tepsiye dizelim.
Üzerine kalan tereyağını gezdirip 180 derecelik ısıtılmış fırında ağır ağır pişirelim.
Şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca limon ekleyip altını iyice kısıp göz göz kaynadığını görelim bu şekilde 15-20 dakika kaynatalım.
Fırından aldığımız sıcak tatlıyı bir kenara alıp ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökelim. En az 3 saat dinlendirip Soğuyunca servis edebiliriz
AFİYET OLSUN.hayatmutfagm'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments