KAYMAKLI MİDYE BAKLAVA - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Mayıs 2020 Pazar

KAYMAKLI MİDYE BAKLAVA

Sponsorlu Bağlantılar





KAYMAKLI MİDYE BAKLAVA 
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler (tepsi ölçüm 2 dikdörtgen borcam tepsi )
2 adet yumurta
100 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sirke
1 hamur kabartma tozu
1 çimdik tuz
Alabildiği kadar un (5.5 su bardağı kadar ) ölçülü koyalım 
Açmak için 500 gr Mısır nişastası içine 1 çay bardağı un 




KAYMAĞI İÇİN
1 çay bardağı irmik
2.5 su bardağı süt
İçi için 
1 su bardağı Antep fıstığı veya ceviz
Şerbeti için 
4 bardak şeker
4bardak su 
1 dilim limon
Üzeri için
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ




Yapılışı verilen malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan özlü bir hamur yoğuruyoruz üzerini örtüp 2 saat dinlendiriyoruz
Kaymağı için verilen malzemelerle pişirip koyulaşmaya başlayınca bir kenara alıyoruz biraz sıvı gibi oluyor ama durdukça koyulaşıyor korkmayın ❗️




Sonra hamuru yumurtadan büyük 8 bezeye ayırıyoruz nişasta ile açabildiğimiz kadar incecik açıp oklavaya sarıp iki taraftan tutup içe doğru hafifçe sıkarak ortaya doğru büzüştürüp oklavadan yavaşça bezeyi tututarak açıyoruz sonra bezeyi iki yanlardan ortaya doğru büzüştürüyoruz resimdeki gibi bezenin ortasına yarım tatlı kaşığı kadar kaymak ve fıstık koyup bezelerin iki yanlarını üste doğru kapatıyoruz sonra 




İç koyduğumuz yerler ortada kalacak şekilde boğum atıyoruz ve bıçakla boğum attığımız yerden kesiyoruz resimdeki gibi sonra ters çevirip başlarını tekrar sıkıp tepsiye diziyoruz üzerine erittiğimiz tereyağını döküp 180 derece fırında yarım saat üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz 
Şerbetini kaynatıp ilk sıcaklığı çıkınca ikiside ılık lütfen dikkat ‼️ılık şerbet serçe parmağımızı yakar yakmaz ılık olarak şerbetliyoruz 5/6 saat sonra 
Şerbetin çekince üzerine fıstık döküp servis ediyoruz 😋yapacak olanlara kolay gelsin 🙋🏻‍♀️hayatmutfagm'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments