Hindistan Cevizli Şekerpare - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Mayıs 2020 Pazartesi

Hindistan Cevizli Şekerpare

Sponsorlu Bağlantılar




ŞEKERPARE (HİNDİSTAN CEVİZLİ) 👉Malzemeler:
175 gr. Tereyağı
Sponsorlu Bağlantılar
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı şeker 
1 yumurta
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi 
1 pk. vanilya 
1 pk. kabartma tozu (Çok fazla kabarmasını isyemiyorsanız yarım pk de kullanabilirsiniz) 
3 su bardağı un




Üzeri için küçük bir kase fındık
👉Şerbeti:
3 su bardağı su
1, 5 su bardağı şeker(Şekeri damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz ) 
Bir kaç damla limon suyu
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak!!!



Yapılışı:
Öncelikle şerbet için su ve şeker tencereye alınır, Kaynamaya başladıktan 10 dk. sonra limon suyu eklenir ve ocağın altı kapatılır.
Hamuru için un hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır. Un azar azar eklenip yoğurulur. 



Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir tepsiye dizilir. Üzerlerine fındık batırılır. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılır, tatlıların üzerine kepçe ile şerbet gezdirilir.
Afiyet olsun ☺️☺️hamiyetin_tarifkutusu'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments