KÖFTELİ AVCI KEBABI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Mayıs 2020 Çarşamba

KÖFTELİ AVCI KEBABI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar



KÖFTELİ AVCI KEBABI
Malzemeler
Köftesi için;
Yarım kg dana döş kıyma 
1 baş rendelenmiş soğan 
1-2 diş rendelenmiş sarımsak 
2 yemek kaşığı galeta unu 
1 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı süt
1 adet yumurta 
1’er çay kaşığı karabiber, tatlı toz biber ve kimyon
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Köfte malzemelerinin tamamını en az 10-15 dk güzelce yoğurup 1-2 saat buzdolabında dinlendirin ki tadı ve kıvamı otursun. Yanınıza bir kase su alıp ara ara elinizi ıslatarak top top köfteler yapın.
Diğer malzemeler;
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet yeşil biber 
2 adet kapya biber 
10 adet arpacık soğan (yoksa bir baş soğanı iri iri doğrayıp kullanabilirsiniz.) Sosu için;
2 adet kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates 
Yarım yemek kaşığı domates salçası 
1-2 su bardağı su (kıvamına göre)
Tuz, biraz kekik
Tüm malzemeleri kızartmak için 1 su bardağı kadar sıvı yağ ~~~
Hazırlanışı
Tüm sebzeleri iri iri doğrayın. Havuçlar ile biberleri halka halka doğrayın.
Sıvı yağı bir tavaya alıp kızınca sırasıyla önce patatesleri, ardından havuçları, biberleri ve köfteleri kızartın. 
Tamamen pişmesinler, fırında da pişmeye devam edecekler.
Köfteleri kızartırken ara ara tavayı sallayarak ve çevirerek orta ateşte pişirmeye özen gösterin.
Köfteleri harlı ateşte ve çok kızgın yağda pişirirseniz dışları birden pişerken içleri çiğ kalabilir.
Kızarttığınız sebzeleri fırın kabına yerleştirip köfteleri de üstlerine dizin. En son kalan yağda arpacık soğanları dörtleyin köftelerin aralarına yerleştirin. 
Tüm sebzeleri ve köfteleri aynı tavada ancak ayrı ayrı kızartıyoruz.
Sosu içi kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri, salçayı ve sıcak suyu bir sos tenceresine alarak tuz ve kekik de ekleyin. Tüm malzemeleri 10 dk kadar pişirip sebzeler ile köftelerin üzerine gezdirin.
Kabın üzerini ıslatılmış bir yağlı kağıtla kapatıp 180 derecede ısıtılmış fırında önce üzeri kapalı bir süre de açık olarak pişirin.pukumutfakta 'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments