KÖFTELİ PATLICAN SARMA
Malzemeler =
1 kilo uzun patlıcan
Sponsorlu Bağlantılar
köftesi için=400 gr kadar kıyma
1 yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 küçük soğan rendelenmiş
2 diş sarımsak rendelenmiş
Tuz, karabiber, pulbiber damak zevkinize göre ilave edin
Sosu için =
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salcasi
1 su bardağı sıcak su
Damak zevkinize göre tuz
Patlıcanları Kızartmak için sıvıyag
En küçük yuvarlak borcama tam geliyo
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup uzun olacak şekilde boydan 4-5 parçaya keselim.
Tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Köftesini yoğuralım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim.
Tuzlu suda beklemiş olan patlıcanları kurulayıp kızgın yağda hafif kızartalım.
Kızaran patlıcanları havlu kagit serili tepsiye alalım.
Patlıcanları tezgaha dizelim baş kısımlarına birer tane köfte koyup rulo şeklinde saralım.
En küçük yuvarlak borcama dizelim.
Sosunu hazırlayıp üzerine gezdirelim önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40-45 dk pişirelim.Herkesin fırını farklı pişirebilir oyuzden kontrollü pişirmekte fayda var 👌
Sıcak sıcak servis edelim Simdiden afiyet olsun .hilalin_mutfagi_'na tesekkurler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments