Lezzeti Şahane Pidesi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Mayıs 2020 Cuma

Lezzeti Şahane Pidesi

Sponsorlu Bağlantılar
Lezzeti Şahane Pidesi
Malzemeler ;👇🏻
🖤2 su bardağı ılık Süt ( 400 ml )
🖤1 su bardağı ılık Su (200 ml )
🖤1 çay bardağı Sıvıyağ ( 100 ml )
🖤1 yemek kaşığı Şeker
Sponsorlu Bağlantılar
🖤1 yemek kaşığı Tuz
🖤2 paket kuru Maya veya 1 tane yaş Maya
🖤1 tane yumurta Beyazı
🖤7buçuk su bardağı un





Üzerine Sürmek için :
🖤1 tane Yumurta Sarısı
🖤2 tatlı kaşığı un
🖤2 yemek kaşığı oda ısısında su
🖤2 yemek kaşığı kaynar su
🖤2-3 damla pekmez
❗️Karışım için un ve oda ısısında ki suyu bir kasede karıştırın. Sıcak suyuda ekleyip iyice karıştırın. yumurtanın sarısını ekleyip iki üç damla pekmez ekleyin.
PideninYapılışı :

🖤Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabının içine koyup kaşıkla karıştıralım ve yarım saat üzeri kapalı mayanın içinde kabarmasını bekleyelim.
🖤Sonra Unun yaklaşık yarısından çoğunu ilave edip iyice yoğuralım.

🖤Sonra yoğurduğumuz hamurun içine geri kalan unuda ilave edip ele yapışan ama çokta cıvık olmayan bir hamur yoğuralım.
🖤Hamurumuzu üzerin kapalı 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
🖤Mayalanan hamuru tezgaha un serpip yoğuralım ve hamuru üç bezeye bölüp bezeleri de tek tek yoğurup yuvarlayalım.
🖤Sonra yine üzeri kapalı 15-20dakika dinlendirelim.
🖤Dinlenen bezeleri tek tek yulaf unu ile unlanmış tezgahta elimizle biraz genişletelim. 
🖤Un serpilmiş fırın tepsimizin içine koyup yine elimizle istenilen boyuta getirelim. 
🖤üzeri kapalı 35 dakika bekletelim.
🖤Dinlenen Pide hamuruna yumurtalı karışımı sürüp, elimizin uç yani baş kısımları ile bastırıp resimdeki gibi tırnak izi vererek derince iz bırakalım.
🖤Son olarakta ekmeğimizin üzerine susam ve çörekotu serpiştirip ekmeğimizi önceden ısıtılmış 220derece fırında kızarana kadar pişirelim.
🖤Dostlar, bide piştiği zaman onu bir beze sarıp ılınmasını bekleyin böylece yumuşak olacaktır.
Tarifi için zeynkurabiye'ye tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments