.2 çorba kaşığı dolusu tereyağ yada katıyağ
.1 yumurta .1 çay bardağı sıvıyağ
Sponsorlu Bağlantılar
.1 çay bardağı yoğurt.1 çay bardağı süt .1 tatlı kaşığı sirke
.yarım paket kapartma tozu👈🏻olmasada olur.
.1 çay bardağı buğday nişasta
.Aldığı kadar un 👈🏻yumuşak hamur olmalı.Hamur tüz zeminde
5 dakika yoğurun iyice pürüzsüz olmalı.10 dk dinledikten sonra açın..
Şerbet için:5 su bardağı şeker 6 su bardağı su bir dilim limon (kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynasın koyu kıvam olmalı)
.Üzeri için:200 gr tereyağ 1 su bardağı sıvıyağ tavada eritilip üzerindeki köpükler alınmalı.
Hazırlanışı:Bezelere ayrılan hamurlarınızı oklava ile açın resimdeki gibi ortasını iki parmak katlayıp iki kenarlardan karşıklı püzün içlerine bir tatlı kaşığı ceviz koyup elinizle büzün daha sonra bıçak la kesip tepsiye yerleştirin.Tepsi dolduktan sonra tereyağ ve sıvıyağ karışımı eritip baklavalarınızın üzerine elit şekilde döküp önceden ısıtılmış 180 C fırında orta bölümde pişirin.Şerpet ve tatlı tepsiniz ılık olsun dökerken..
Not: hem yapımı hemde çok fazla açmaya ihtiyaç duymıyacağınız bir tarif. Aynı hamurdan birkaç tane model yapabilirsiniz..
Resimlerde yapım aşamasına dikkatlice bakın..serifenin_mutfagii'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments