BURMA KADAYIF
.500 gr yaş tel kadayıf .2 su bardağı ceviz👈🏻ölçüyü arttırabilirsiniz.
.250 gr tereyağ .yarım su bardağı sıvıyağ
Sponsorlu Bağlantılar
içi ve üzeri için kullanılacak .Şerbet:3 su bardağı şeker .4 su bardağı su 1 dilim limon (kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynasın koyu kıvam olmalı)
Hazırlanışı:Öncelikle yağlarımızı tavaya alıp eritelim.Diğer yandan kadayıfımızdan bi miktar alıp uzun şerit halinde düz bir zemine serelim içine kaşık ile yağ gezdirelim.Orta kısmına ceviz koyup bir ucundan başlayıp kıvıralım iki elimizde iyice sıkıca sarma işlemi bitince tepsimize kesmeden yerleştirelim.Kadayıflar bitene kadar tekrarlayın.Tepsi dolduktan sonra kalan yağı her yerine gezdirip dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 c fırında kontrollü pişirin.Şerbeti dökerken tatlı tepsiniz ılık şerpet ılık olmalı yani her ikisinde ılık olmalı.Şerbeti çabuk çeksin diye Sakın tatlınızın üzerini kapatmayın yumuşamasına sebeb olur.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments