Miss Kokulu Gül Reçeli
Öncelikle gülleri makasla toplayın ,elinizle tutam tutam toplarsnız ayıklaması zor olur. Güllerimin kök kısmındaki sarı ,beyaz olan yerlerini makasla kesip bol suda 3 ,4 tur yıkadım bir sofra bezinin üzerinde iyice suyu gidene kadar beklettim
Sponsorlu Bağlantılar
450 grm ayıklanmış yaprağım vardı1 su bardğı şeker ve 1 tatlı kaşığı limon tuzuyla iyice ovdum ve ikiye böldüm yarısını reçel için yarısınıda gül mayası için bıraktım
Tencereye 5 su bardağı şeker, 4su bardağı suyu koyup 15 ,20 dakika kadarr kaynattım şerbet ağırlaştı ve yarıya ayırdığım yani 225 grm olan gül mayasını şerbetin içinekattım karıştırıp bıraktım hemen hemen 20 ,25 dakika kadarda böyle kaynadı kıvamına bakıp kapatmaya yakın 1 çay kaşığı limon tuzu attım ve 5 dakika kadarda böyle kaynadı rengi daha bi şahane oldu ondan sonrada sıcak sıcak küçük kavanozlara koydum
Deneyecek olanlara kolay gelsin.denizinmutfak_aski'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments