Sponsorlu Bağlantılar
Mumbar ve işkembe dolması👩🏻🍳
Eskiden bunu nasıl yiyorlar diye düşünürken oturup işkembe dikecek evreye geldim çok şükür😅 bu da çok garip bir yemek yemeyenler tiksinip hayretle izliyor yiyenler müptelası oluyor😃 siz hangi taraftasınız😎
Yapılışı
Yarı yarıya bulgur ve pirinç koyuyoruz (örneğin 3 bardak bulgur 3 bardak pirinç gibi). Kuru nane, pul biber, domates salçası, biber salçası, tuz, bir tane kuru soğan ve yarım Demet kadar maydanoz doğruyoruz içerisine kendi iç yağından doğrayıp koyuyoruz ve rahat karıştırmak için biraz sıvı yağ ekliyoruz fakat sıvıyağ çok olmasın yoksa çok yağlı olabilir. İşkembeleri önce kesiyoruz bir karıştan büyük olmasın daha sonra etrafını dikiyoruz ve bir tarafını açık bırakıp dolduruyoruz oradan sonra orayı da dikiyoruz. İçini çok doldurmayın su geçmeyince kuru kalıyor. Daha sonra tencerede yada düdüklüde pişiyoruz. Tam bir ölçü veremedim çünkü çok fazla yaptık kaç tane işkembe kaç tane mumbar doldurduk tam bilemiyorum.acemigurme_ 'ye tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments