PRATİK TEPSİ BAKLAVASI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Mayıs 2020 Çarşamba

PRATİK TEPSİ BAKLAVASI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar



PRATİK TEPSİ BAKLAVASI🍯
Malzemeler .
1 paket baklavalık yufka 
250 gram margarin veya tereyağı 
1 büyük su bardağı sıvı yağ (250 ml)
1 kase fındık içi ,ceviz ici veya fıstık .
Şerbet İçin;
4 su bardağı şeker 
4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu .




Yapılışı
Öncelikle şeker ve suyu tencereye alınır satılır biraz şekeri eriyene kadar çırpılır. 
Orta ateşte 5-10 dk kaynatılır limon suyu eklenip 5 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır 
Katıyağ tavada en kısıkta saydam olana dek ettilir. Sıvıyağ eklenip altı kapatılır.
Kare tepsi yağlanır. Iki kat yufka konulur 1-2 kaşık yağ gezdirilir. Bu sekilde yarısı bitene kadar 2 ser 2 ser konup yağ gezdirilir. Tam ortasına iç serpilir. Yine aynı şekilde 2şer konulup yağlanıp hepsi bitirilir. Kaşıkla alırken üstten alıp gezdirin altındaki suyu kaymağı gelmesin. Tatlı istenilen şekilde dilimlenir kalan ya her yerine gezdirilir
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir fırından alındıktan sonra alınınca soğuk şerbet gezdirilir üzere asla kapatılmaz ki çıtır kalsın🍯🤤
AFİYET OLSUNneslinin_mutfagi_'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments