Ramazan Menüsü:Tepsi Kebabi,Mantarli Bulgur Pilavi,Köfteli Yogurtlu Semizotu Salatası,Bülbül Yuvası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

2 Mayıs 2020 Cumartesi

Ramazan Menüsü:Tepsi Kebabi,Mantarli Bulgur Pilavi,Köfteli Yogurtlu Semizotu Salatası,Bülbül Yuvası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tepsi Kebabi 
Mantarli bulgur pilavi
Köfteli Yogurtlu Semizotu salatasi
Tatli olarak bülbül yuvasi
**Bülbül Yuvasi Baklava**
MALZEMELER:(bir tepsi icin)
1 paket hazir baklavalik yufka (ben Au blé dior markasini kullaniyorum)
300 gr dovulmus ceviz
150 gr tereyagi
Bir su bardagi siviyag (200ml)
Süslemek icin antep fistigi
Serbeti icin:
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
Yarim limon
Yapilisi:serbet icin tüm malzeme tencereye alinir kaynadiktan sonra 15 dakika daha orta ateste kaynatilir ve sogumaya burakilir.
Tereyagi ve siviyag bir tavaya alinir eridikten sonra ilinmaya burakilir ,
Baklava yufkasi posedinden cikarilir masaya konur orta kisimdan ikiye kesilip yufkalar üst üste alinir.
Yufkalardan biri alinip üzerine fircayla yag karisimi hafifce sürülür ve dövülmüs ceviz cok olmayacak sekilde serpilir varsa ince bir oklavayla kisa kenarindan rulo yapilip iki tarafindan ortaya büzdürülür ve oklavadan siyrilip masaya burakilir burada yuvarlak sekil verilip tepsiye alinir,kalan yufkalarda ayni sekilde yapilir istege bagli en son orta kisimlarina birer tane yarim ceviz koyabilirsiniz,kalan yag karisimi üzerlerine gezdirilip sicak firina verilir burada 180 derecede üzeri kizarana dek pisirilir,firindan cikip iliyinca yine ilik serbet üzerine gezdirilir bir kösede serbetini cekmesi beklenir ardindan antep fistigi ile süslenip servis edilir.





**Bulgur Köfteli Yogurtlu Semizotu Salatasi
BULGUR KÖFTESI ICIN:
3/4 su bardagi ince bulgur
1 yumurta
1 yemek kasigi un
1 tatli kasigi domates salcasi
tuz,nane,karabiber
Diger malzemeler:
1 kase süzme yogurt
1 paket semizotu (Almanyadakiler icin Feld salat)
1,2 dis sarimsak
1 yemek kasigi domates salcasi
yeterince siviyag
tuz,su
YAPILISI:Öncelikle köftesini hazirliyoruz bunun icin bulgur bir kaba alinir ve üzerini gecmeyecek kadar kaynar su konup 5 dakika bekletilir.Sisen ve suyunu ceken bulgura kalan malzemelerede ilave edilir 5 ila 10 dakika yogrulur (civik olursa fazladan un ilave edin) daha sonra el islatilip findiktan biraz daha büyük olacak sekilde toplar yapin.Haslamak icin bir tencereye su koyun kaynasin üzerine bir tatli kasigi tuz ve bir kac damla limon suyu ekleyip kaynadiktan sonra köfteleri atin ve 10,15 dakika yumusayincaya dek haslayin sonra süzgecle bir kaba alin,kalan suyu atmadan corba ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
Yogurda sarimsak rendelenir ve tuz eklenir ardindan bir kac defa yikanmis feld salat yada semizotu eklenir ve karistirilip servis tabagina konur.Sosu icin siviyag tavaya konur üzerine salca eklenir bir kac dakika kavrulduktan sonra kivami suyla acilir tuzu ve biraz karabiber eklenip karistirilir en son köftelerde eklenip alti kapatilir iyice ilindiktan sonra yogurdun üzerine kasik kasik konur afiyet olsun.




**Tepsi kebabi(kilis tava)
Malzemeler
500 gr dana koyun karisik kiyma
2 adet kirmizi biber
2 adet sivri biber
2 dis sarimsak
2 orta boy kurusogan
Yarim demet maydonoz
Karabiber,kirmizi biber,tuz
Sosu icin:
1 yemek kasigi domates salcasi
Tuz,zeytinyagi
1 cay bardagi su
Üzeri icin:
2 adet domates
2 adet sivri biber
Yapilisi:
Biberler,sogan,sarimsak ve maydonoz robottan biraz iri kalacak sekilde cekilip kiymaya eklenir üzerine baharatlari eklenip güzel yogrulur,yemegin sosu hazirlanir öncelikle tepsiye 2,3 yemek kasigi hazirladigimiz sostan alip yayilir üzerine kiymali harc alinip heryeri esit olacak sekilde yayilir bir bicak yardimi ile dilim olacak sekilde kesilir ve üzerine dilimlenmis domates ve sivri biber yerlestirilir en son kalan sosu üzerine gezdirilip fanli firinda en yüksek ayarda üzeri kizarana dek pisirilir yaklasik 15,20 dakika ardindan sicak servis edilir.



**Dereotlu mantarli bulgurpilavi icin malzemeler:
Bir kase pilavlik bulgur
200 gr mantar
2 tane kurusogan
2 tane domates
2 tane yesil sivri biber( aci olursa guzel olur)
Tuz, siviyag yada tereyagi
Bir kac dal dereotu
Yapilisi:Pilavi pisirecegimiz tencereye oncelikle yag konur,yag isinirken yemeklik dogranmis kuru sogan ve sivri biber eklenerek kavrulur ardindan ince ince dogranmis mantar eklenerek bir iki dakika kavrulur ve domates eklenir yine bir iki daka kavrulup bulgur eklenir daha sonra tuz eklenip üzerini bir parmak gececek kadar kaynar su eklenir ve kaynadiktan sonra kisik ateste pisirilir ve suyunu tamamen cekince ocaktan alinip dogranmis dereotu eklenip karistirilir ve agzi kapatilip dinlenmeye burakilir.sicak olarak servis yapilir.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments