Sargı Burma
MALZEMELER:
2 yumurta
Sponsorlu Bağlantılar
1 çb süt3 kaşık yoğurt
1çk sirke
1/2 çb sıvı yağ
1 kabartma tozu
Alabildiğince un
Bir kilo ceviz
Üstüne 100 gr tereyağı
100 gr margarin
1 çb sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN;
3 bardak şeker
3 bardak su
1 dilim limon
YAPILIŞI:
Ceviz hariç tüm malzemeler karıştırılır. İyice yoğrulan hamur bir saat dinlendirilir. Hamurlar küçük bezeler haline getirildikten sonra merdane ve oklava yardımıyla açılır. Açılan küçük bezelerden 2’şer tane üst üste arasına nişasta serpilir. Çok ince yufka halinde açılır. Üzerine bol ceviz serilir en ince oklava ile büzülür. Bütün hamurlar bu şekilde açılır. Tepsiye dizilir. sonra tereyağı margarin ve sıvı yağ tamamen eritildikten sonra üzerine dökülür 160 derecelik fırına verilir. Üzerine kızarana kadar pişirilir. Baklava soğuduktan sonra sıcak şerbet üzerine dökülür.ayteninhamurdunyasi'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments