Tam Kıvamında Güllaç Tarifi
Malzeme Listesi
12 yaprak güllaç
Sponsorlu Bağlantılar
12,5 bardak süt2,5 bardak toz şeker
1 paket vanilya
👉🏻Iç malzeme
Ceviz(Fıstık veya fındıkta kullanabilirsiniz)
👉🏻Süsleme İçin
Antep fıstığı
Çilek
Not:Vanilya hariç bütün malzemeyi tencereye ekleyip ocağa alın.Şeker eriyen kadar sütü kaynatmadan ocakta ısıtın.Ocağa kapatınca vanilyalı ekleyip tekrar karışırın.Sütümüz parmak yakacak sıcaklıktaysa ılınmasın bekleyin ve o şekilde güllaç hazırlayınız.Ben cevizi orta kısmına ekledim aralarına her yaprağada serpiştirebilirsiniz.En az 2 3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapınız.Hayırlı ramazanlar bera.tatlidunyasi'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments