MALATYA BULGUR KEBABI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

16 Haziran 2020 Salı

MALATYA BULGUR KEBABI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar




MALATYA BULGUR KEBABI 
MALZEMELER
2 su bardağı köftelik bulgur
500 gr. yağsız kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
karabiber, tuz
KIZARTMAK İÇİN
3 yumurta
Zeytinyağı
YAPILIŞI * Bulguru, kıymayı, irmiği, rende soğanı, karabiber ve tuzu bir yoğurma kabına alın. 10 dakika kadar yoğurun, daha sonra içine azar azar su ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Köfte hamurunuzun iyice özleşmesi ve macun gibi olması gerekir. Yoğurma işleminin sonuna doğru yumurtayı kırıp karışana kadar tekrar yoğurun.
Mutfak robotu varsa, robotta yoğurmanızı tavsiye ederim. Robotta yoğrulan veya kıyma makinasından çekilen köfte hamuru Haşlanırken dağılmaz, daha sıkı olur. 
Hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın ve avucunuzun içinde bastırarak yassıltın.
Kaynamakta olan tuzlu suya köfteleri atın ve köfteler hafif havalanana kadar haşlayın.
Sudan çıkarıp soğumaya bırakın
Soğuyan köfteleri hafif çırpılmış yumurtaya iki yönlü bulayarak kızgın yağda kızartın.
NOT: Eğer kıymanız yağsızsa irmik koymanıza gerek yok, yağlı ise irmik veya 2 kaşık un da koyabilirsiniz.cahide_sultan'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments