Sponsorlu Bağlantılar
Patatesli Çıtır Börek
1 paket baklavalik yufka
Sosu icin:
1 cay bardagi siviyag
100 gr eritilmis tereyagi
1 cay bardagi süt
Patatesli harc icin:
4,5 adet haslanmis patates
1 adet kurusogan
Tuz,kirmizi biber, karabiber
5,6 dal dogranmis maydonoz
2,3 yemek kasigi siviyag
Yapilisi:
Öncelikle patatesli harc icin siviyag tavaya alinip dogranmis kuru sogan eklenerek bir kac dakika kavrulur, diger tarafta haslanmis patates rendelenip karistirma kabina alinir üzerine kavrulmus sogan tuz,karabiber,kirmizibiber ve dogranmis maydonoz eklenerek karistirilir.
Sosu icin tüm malzeme karistirilip hazirlanir.
Baklavalik yufkadan iki adet yufka tezgaha alinir üzerine bir kac kasik sostan gezdirilip her yerine sürülür
ardindan 3. yufkada üzerine serilip tekrar sostan gezdirilip heryerine sürülür 4. yufkada üzerine serilip her yerine sos gezdirilir kisa tarafina hazirladigimiz harctan konup ice dogru rulo yapilir ardindan 4 parmak genisligininde kesilip pisirme kagidi serilmis tepsiye dizilir
kalan yufkalarda 4 er yufka olacak sekilde yapilip tepsiye dizilir en son üzerine yumurta sarisi sürülüp susam serpilir önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri kizarana dek pisirilir ardindan sicak sicak servis edilir afiyet olsun.lezizsofralar'atesekkurler.
1 paket baklavalik yufka
Sosu icin:
1 cay bardagi siviyag
100 gr eritilmis tereyagi
1 cay bardagi süt
Patatesli harc icin:
4,5 adet haslanmis patates
1 adet kurusogan
Tuz,kirmizi biber, karabiber
5,6 dal dogranmis maydonoz
2,3 yemek kasigi siviyag
Yapilisi:
Öncelikle patatesli harc icin siviyag tavaya alinip dogranmis kuru sogan eklenerek bir kac dakika kavrulur, diger tarafta haslanmis patates rendelenip karistirma kabina alinir üzerine kavrulmus sogan tuz,karabiber,kirmizibiber ve dogranmis maydonoz eklenerek karistirilir.
Sosu icin tüm malzeme karistirilip hazirlanir.
Baklavalik yufkadan iki adet yufka tezgaha alinir üzerine bir kac kasik sostan gezdirilip her yerine sürülür
ardindan 3. yufkada üzerine serilip tekrar sostan gezdirilip heryerine sürülür 4. yufkada üzerine serilip her yerine sos gezdirilir kisa tarafina hazirladigimiz harctan konup ice dogru rulo yapilir ardindan 4 parmak genisligininde kesilip pisirme kagidi serilmis tepsiye dizilir
kalan yufkalarda 4 er yufka olacak sekilde yapilip tepsiye dizilir en son üzerine yumurta sarisi sürülüp susam serpilir önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri kizarana dek pisirilir ardindan sicak sicak servis edilir afiyet olsun.lezizsofralar'atesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments