KADAYIFLI CEVIZLI RULO BAKLAVA
Malzemeler
1 paket hazır baklavalık yufka marasli_aysenin_mutfagi
1 paket tereyağı 250 gr
1 paket taze kadayıf
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3. 5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
İlk önce şerbetimizi kaynatıyoruz. 10 dakika kaynatıp limon suyunu ekliyoruz ve 10 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Tereyağını eritiyoruz, cevizleri rondodan geçirip kadayıfla birlikte harmanlayıp iyice karışmasını sağlıyoruz.
2 kat yufkanın uç kısmına iki parmak kalınlığında kadayıflı harçtan koyup sıkıca sarıyoruz.
2 parmak eninde kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
Üst kısmına biraz ayçiçek yağı gezdirip 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Soğumuş şerbeti 10 dakika dinlenmiş baklavamızın üzerine yavaşça gezdiriyoruz.
Arzuya göre üzerine hindistan cevizi veya çekilmiş sam fıstığı serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
comments