Merdaneli kolay baklava - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Haziran 2022 Çarşamba

Merdaneli kolay baklava

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Gelelim merdane baklavasına daha sayfada paylaşmadan storiyleri takip ederek benimle beraber çok yapılan baklayava 🥰

✨Merdaneli kolay baklava ✨
✨Hamuru için ✨
- 1 adet yumurta nimetli_lezzetler

- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- yarım çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 4 buçuk 5 su bardağı un
( un miktarı unun kalıtesine yumurta nın büyüklüğüne göre değişebilir kontrollu ekleyin )

( su bardağı ölçüm 220ml)
( çay bardağı ölçüm 125ml)

 

 


 

✨Açmak için ✨
-2 su bardağı nişasta
(Buğday mısır farketmez)

✨Aralarına dökmek için
-2 su bardağı ceviz (veya fındık )

✨üzerine dökmek için
-300 gr tereyağı
-1 çay bardağı sıvı yağ

✨şerbeti için
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- ince bir dilim limon 🍋

✨yapılışı ilk önce hamur yoğurulur yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir 60 bezeye bölünür 15 dakika dinlendirilir nişasta ile merdane yardımıyla bütün bezeler küçük tabak büyüklüğünde açılır üst üste dizilir 10 tane beze araları nişasta sürülerek üstüste konur ve merdane ile açılabildiği kadar açılır tepsinin boyutuna göre kesilir tepsiye yerleştirilir kenardan kestiğimiz parçalarda tepsiye döşenir tekrar 10 lu bir beze açılır aynı şekilde kesilerek yerleştirilir ilk 20 yufka döşenince cevizin

 

 

 

 

yarısı dökülür tekrar oner taneden 20 yufka döşenir kalan ceviz dökülür toplamda iki araya ceviz döktüm kalan 20 li yufkada 10 ner taneden açılıp tepsiye döşenir video kesilişini gösterdim fakat her şekilde kesilebilir tereyağ kaynamaya başlayınca köpüğü alınır sıvı yağ eklenir ve ılık haldeyken baklavanın heryerine gelecek şekilde dökülür 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altüst ayarda yaklaşik bir saat piştikten sonrada fırının ayarı 160 dereceye düşürülür 45 dakika daha pişirilir ben toplamda 1 saat 45 dakika pişirdim fırına göre değişebilir kontrol edin şerbeti ocağa koyalım kaynamaya başlayınca altını orta ayara alıp 20 dakika daha kaynatıp kapatalım tatlı soğuk sa şerbet ılık olmalı veya şerbetiniz soğuksa tatlı fırından çıkınca 15 dakika beklemeli bu ölçüler 39.45 santim arası tepsilere uygundur☺️

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments