Maden Sulu Baklava - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Temmuz 2022 Perşembe

Maden Sulu Baklava

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






 ☝Kıtır kıtır bir baklava istiyorsanız yağını acimiyacaksınız, hangi fırın olursa olsun ağırdan ağırdan tatlının içi çeke çeke kızartmalısınız, fırın olarak tatlıda davul fırın tercihimizdir, Tatlı sıcak serbetı de sıcak oluyor

Şerbeti için muhakkak bir ölçü kabı kullanın ölçü kabının 2lt yazan işaretli yerine kadar şeker koyun. Aynı işaretli yerine kadar su 2litre su 1yemek kaşığı limon sıkın, kaynamakta olan şerbet kaynayarak yarı yarıya inmiş oldumu şerbet hazır demektir, tam yarıya inmese bile hemen hemen şerbetin 3 te biri sinmiş oluyor kaynayarak, balını parmakla ara ara kontrol edin oldumu diye, son olarak tatlı kek yapmaya benzemez bir den çok baklava yapmalı insan elinin kırılması için anacum öyle der hep😊

Görsellere kaydırarak baka bilirsiniz son görsel tamamen dilimizin alıştığı şekilde yama edeyruk😂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

✔1Yumurta✔1şise soda(maden suyu sade)✔1su bardağı sıvıyağ✔2yemek kaşığı yoğurt✔1çay kaşığı tuz ✔1tatli kaşığı sirke✔1su bardağı ılık su ✔alabildiği kadar un. Hamur yarım saat dinlendirilir ardından 19 bezeye bölünür. Üzerleri tekrar bir bezle kapatılır. Oklavayla tek tek açıyoruz aralarına sürmek için eritilmiş 2,5 paket katı yağ (yarı yarıya yarısı margarin diğeri tereyağı olacak)

✔hamuru açmak için nişasta

✔içine koymak için, findık yada ceviz

✔Davul fırın tepsisi için tek tek açılarak19 yaprak koyuluyor

✔bir bezenin büyüklüğü 2ceviz büyüklüğü kadar oluyor

✔İşlem; bir yaprağa yağ sürülür diğer yaprağa yağ sürülmez fındık yada ceviz serpilir

✔işlem bu şekilde tamamlanır

✔kestikten sonra kalan yağ üzerine gezdirilir.





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments