YUMUŞACIK ET KAVURMA - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Temmuz 2022 Cuma

YUMUŞACIK ET KAVURMA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 




YUMUŞACIK ET KAVURMA

Sevdiklerimizle birlikte kalabalık bayram soflarında yenen o yemeklerin tadı da başka oluyor. Kurban Bayramı’nın da vazgeçilmezi lokum gibi et kavurmadan başkası olamaz değil mi? O zaman bu tarifi mutlaka kaydedip deneyin. Şimdiden iyi bayramlar dilerim❤️

Malzemeler
750 gr.dana kuşbaşı eti
1 adet sogan
1 dis sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 su bardağı su




Düdüklü tencerede yağları eritin. İyice ısındıktan sonra kuşbaşı etleri düdüklüye alın ve mühürleyin. Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler suyunu çektikten sonra soğan ve sarımsağı ekleyin. Son olarak 




baharat, tuz ve suyunu da ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. 20 dk. orta ateşte, 30 dk. da kısık ateşte pişirin. Yumuşacık etleriniz hazır. Afiyet olsun.









Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments