Sponsorlu Bağlantılar
YUMUŞACIK ET KAVURMA
Sevdiklerimizle birlikte kalabalık bayram soflarında yenen o yemeklerin tadı da başka oluyor. Kurban Bayramı’nın da vazgeçilmezi lokum gibi et kavurmadan başkası olamaz değil mi? O zaman bu tarifi mutlaka kaydedip deneyin. Şimdiden iyi bayramlar dilerim❤️Malzemeler
750 gr.dana kuşbaşı eti
1 adet sogan
1 dis sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 su bardağı su
Düdüklü tencerede yağları eritin. İyice ısındıktan sonra kuşbaşı etleri düdüklüye alın ve mühürleyin. Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler suyunu çektikten sonra soğan ve sarımsağı ekleyin. Son olarak
baharat, tuz ve suyunu da ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. 20 dk. orta ateşte, 30 dk. da kısık ateşte pişirin. Yumuşacık etleriniz hazır. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments