Yapılışı
✔Zeytinler 2 - 3 parçaya dilimlenir kavanoza koyulur üzeri su ile doldurulur
İki üç gün de bir suyu değiştirilir
✔ Zeytinlerin hergün suyunu değiştirmeyin lezzeti kaçmasın
✔Tatlanma süresi zeytinin cinsine göre değişir, 12 ile 15 günü bulabilir. Tatlandımı diye tadına bakın
✔Bu sürenin sonunda zeytin tuzlanır, birkaç gün tuzunu alması için beklenir sonra afiyetle yiye bilirsiniz
✔ Zeytinleri 5 - 6 ay sonra yiyecekseniz 1 çizik atın 2 sefer suyu değiştirin 5 gün sonra tuzlayın açtığınız zaman çok taze ve lezzetli olur
. 💟 Çıtlatma Zeytin Tarifi
3 kg zeytin için çıtlatma zeytin tarifi
1 su bardağı kaya tuzu ( elmaz marka tuz, mepaş da var)
1 tatlı kaşığı limon tuzu, ekşi isterseniz 1 çorba kaşığı
💟 Yapılışı
Zeytinler kırılır suyun içine atılır, ağzı sıkıca kapatılır. 2 gün suyunu değiştirmeyin sonra 5 gün suyunu her gün değiştirin 6. gün tuzlayın. iki üç gün içinde tuzunu alır çıkarıp yiyebilirsiniz
.
Not: su değişim sayısı hemen tatlansın diyenler için
Not: çıtlatma geç tatlansın istiyorsanız suyunu 3 gün değiştirin tuzlayın
.
💟 Püfnoktaları
✔Zeytinlerinizi biraz acıyken tuzlayın tamamen tatlanmasını beklemeyin zeytin çok tatlanırsa tuzunu alana kadar erime yapar
✔Kullandığınız tuz çok önemli bazı salamuralık tuzların hiç tadı yok, onun için zeytine tuzu koyunca tadına bakın zeytinler erimesin, tuzu az gelmişse biraz daha tuz ilave edin.
Not: Zeytin kavanozlarını güneş gören yere koymayın
Not: Kapaklarını sıkı kapatın hava almasın suyu kokmasın
Hiç yorum yok:
comments