✔Ben gemlik yağ zeytini yapıyorum, yağlı olduğu için çok lezzetli oluyor birde daha çabuk tatlanoyor
✔
5 tl kavanoz için gerekli malzemeler
3 kg zeytin
2 tatlı kaşığı limon tuzu
1 su bardağı kalın diri salamuralık tuz
Elmes marka tuz kullanıyorum zeytinde
Yapılışı
✔Zeytinler 2 - 3 parçaya dilimlenir kavanoza koyulur üzeri su ile doldurulur arifedemir07
İki üç gün de bir suyu değiştirilir
✔ Zeytinlerin hergün suyunu değiştirmeyin lezzeti kaçmasın
✔Tatlanma süresi zeytinin cinsine göre değişir, 12 ile 15 günü bulabilir. Tatlandımı diye tadına bakın
✔Bu sürenin sonunda zeytin tuzlanır, birkaç gün tuzunu alması için beklenir sonra afiyetle yiye bilirsiniz
.
✔ Zeytinlere 1 çizik atın geç zamanda tatlansın 5 gün sonra tuzlayın açtığınız zaman çok taze ve lezzetli olur
.
Püfnoktaları
✔Zeytinlerinizi biraz acıyken tuzlayın tamamen tatlanmasını beklemeyin zeytin çok tatlanırsa tuzunu alana kadar erime yapar
✔Kullandığınız tuz çok önemli bazı salamuralık tuzların hiç tadı yok, onun için zeytine tuzu koyunca tadına bakın zeytinler erimesin, tuzu az gelmişse biraz daha tuz ilave edin
.
✔ Zeytin kavanozlarını güneş gören yere koymayın
✔Kapaklarını sıkı kapatın hava almasın suyu kokmasın
Hiç yorum yok:
comments