Soğan kabuklarını atmayın! Onları bitkilerimiz için harika bir besin kaynağı olarak kullanabiliriz. Bakın nasıl çoşuyorlar. Ayrıca kendim için de mucizevi bir şifa olarak mutfakta çayını kullanıyorum. Onun tarifi de daha sonra gelecek…🧅🤍🪴
Takipte alın!❤️
DOĞAL BİTKİ BESİNİ
SOĞAN KABUĞU SUYU
🧑🌾 MALMELER
✔️ Soğan kabuğu
✔️ Su
🪴 HAZIRLANIŞI
Soğan kabukları genişçe bir kap içine alınarak, üzerini kapatacak kadar su ilave edilir. Tüm kabuklar suya bastırılarak, 24 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Rengini bırakan kabuklar su’dan alınarak. Soğan kabuğu suyu pet şişelere doldurulur ve ayda bir kez gibi, ihtiyaç halinde kullanılır. Orta büyüklüktedir
saksı bitkileri için bir su bardağı kadar kafi, küçükler için yarım su bardağı kadar yeterli. İlk kullanımdan itibaren 1-2 haftada çiçeklerdeki büyüme ve canlanmayı görüyoruz. Suyu tatbik ederken köküne değil de, kök kısmının çevresine uyguluyorum.
Hiç yorum yok:
comments