Tam Ölçülü Şekerpare Tatlısı Tarifi
Hamuru için;
250 gr margarin ya da tereyağı
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4,5 su bardağı un
Şerbeti için;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Tam Ölçülü Şekerpare Tatlısı Tarifi
İlk olarak şerbeti için tencereye suyu, şekeri ve limon suyunu alıp ara ara karıştırarak kaynatalım. Kaynamaya başlayınca orta ateşte 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
Hamuru için yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Şimdi azar azar unu ekleyerek şekerpare hamurunu yoğuralım.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım ve yağladığımız tepsiye aralıklı bir şekilde dizelim.
Üzerlerine de 1’er adet fındığı iyice bastırarak yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35 – 40 dakika kadar pişmeye bırakalım. Fırının kapağını açmayalım.
Fırından çıkan şekerparenin ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine kepçeyle gezdirerek dökelim.
4 – 5 saat şerbetini çekmesi için bekletelim. Şekerpare tatlısı tarifi servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
comments