❗♨️ Çıtır çıtır Şerbetli BURMA BAKLAVA TARİFİ🔝 Çarşamba kıvratması❗Tüm püf noktaları ile birlikte 👌
ŞERBETLİ BURMA BAKLAVASI yurdagulce_lezzetler
Hamuru için;
2 yumurta (oda ısısında)
2 yemek kaşığı sirke
1 pk kabartma tozu
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 fiske tuz
2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
6 su bardağı un
Şerbeti için;
5 su bardağı su
4 buçuk su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
1 fiske tuz
İç malz;
Robotta çekilmiş Fındık,ceviz içi
Üzerine;
4-5 yemek kaşığı Vita yağı
(400gr. tereyağıda kullanabilirsiniz)
1 Su bardağı sıvıyağ
Not:Benim bu ölçülerden 2 tepsi çıkıyor
Sizler isterseniz yarı ölçeği ilede yapabilirsiniz ✅
İngilizce
🌺Please DON'T FORGET TO SUBSCRIBE MY CHANNEL 👋 BURMA BAKLAVA WITH SHERBET For dough; 2 eggs (at room temperature) 2 tablespoons of vinegar 1 pk baking powder 1 water glass measure of oil 1 cup of yogurt 1 pinch of salt 2 rows of dishes (at room temperature) 6 cups of flour For sherbet; 5 glasses of water 4 and a half cups of sugar few drops of lemon juice 1 pinch of salt Inner material; Hazelnuts, walnut kernels drawn in robot Over; 4-5 tablespoons of Vita oil (You can use it in 400gr. Dressing) 1 water glass measure of oil Note: 2 trays come out of these measurements for me. If you want, you can do it with a semi-processor ✅
Hiç yorum yok:
comments