Burma Baklavası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Mayıs 2023 Pazartesi

Burma Baklavası

Sponsorlu Bağlantılar

 






Burma Baklavası

1çaybardağı suyu

1çaybardağı süt

1çaybardağı sıvıyağ

1 adet yumurta

2yemek sirkesi /üzüm sirkesi

çıktı

1çaykaşığı karbonat

5subardağı un

şerbet için

4subardağı su

4subardağı şeker

1yemek limon

250gr tereyağı

1subardağı sıvıyağ


Sponsorlu Bağlantılar


Açmak için

1subardağı mısır unu

çıktı

İçi için

500gr fındık içi

Unumuz dışında diğer bütün malzemelerimizi yoğurma kabımızın

içeri alalım hepsini karıştırıp

yapıştırma ele yapışmayan Yumuşak bir

sonra kontrollü olarak unumuzu hamur hazırlayalım 17 adet eşit bez kullanan üstünü kapatalım ve yaklaşık 45 dakika dinlendirelim bezlerimiz dinlenirken şerbetimizi hazırlayalım







Şerbet malzemelerini ölçütleri Kaynadıktan sonra en sonunda kalıcı 30 dakika kaynatıp ocaktan bekledikten sonra dinlenen bezeleri saçak serperek açabildiğimiz kadar açalım daha sonra iç harcını ekleyerek ince bir oklava ile rulo

içerdiği tüm bezleri hazırladıktan sonra eritilmişın köpüğünü tamamen sıvı yağ ekleyerek tatlımızın üzerine

Aktaralım incele 180° alt üst ayarda pişirelim altı üstü kızarınca korunan süreler benim fırınımda yaklaşık 40,45 dakika da pişti sizin fırın ayarınız çabuk pişiriyorsa ona göre ayarı daha sonra sıcak tatlınıza ılık şerbetinizi döküp 4-5 saat dinlendirelim eğer zamanınız varsa 1 gece bekleritrseniz şerbetini daha güzel çekecek gece dinlendirmenin tavsiye ederim ben bir gece dinlendirdim daha sonra üzerine fıstık ile süsleyip servis edin Afiyet olsun






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments