Burma Baklavası
1çaybardağı suyu
1çaybardağı süt
1çaybardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
2yemek sirkesi /üzüm sirkesi
çıktı
1çaykaşığı karbonat
5subardağı un
şerbet için
4subardağı su
4subardağı şeker
1yemek limon
250gr tereyağı
1subardağı sıvıyağ
Açmak için
1subardağı mısır unu
çıktı
İçi için
500gr fındık içi
Unumuz dışında diğer bütün malzemelerimizi yoğurma kabımızın
içeri alalım hepsini karıştırıp
yapıştırma ele yapışmayan Yumuşak bir
sonra kontrollü olarak unumuzu hamur hazırlayalım 17 adet eşit bez kullanan üstünü kapatalım ve yaklaşık 45 dakika dinlendirelim bezlerimiz dinlenirken şerbetimizi hazırlayalım
Şerbet malzemelerini ölçütleri Kaynadıktan sonra en sonunda kalıcı 30 dakika kaynatıp ocaktan bekledikten sonra dinlenen bezeleri saçak serperek açabildiğimiz kadar açalım daha sonra iç harcını ekleyerek ince bir oklava ile rulo
içerdiği tüm bezleri hazırladıktan sonra eritilmişın köpüğünü tamamen sıvı yağ ekleyerek tatlımızın üzerine
Aktaralım incele 180° alt üst ayarda pişirelim altı üstü kızarınca korunan süreler benim fırınımda yaklaşık 40,45 dakika da pişti sizin fırın ayarınız çabuk pişiriyorsa ona göre ayarı daha sonra sıcak tatlınıza ılık şerbetinizi döküp 4-5 saat dinlendirelim eğer zamanınız varsa 1 gece bekleritrseniz şerbetini daha güzel çekecek gece dinlendirmenin tavsiye ederim ben bir gece dinlendirdim daha sonra üzerine fıstık ile süsleyip servis edin Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
comments