Şeftali Reçeli
1kg şeftali
800 gram şeker sultan.ozgul.tursen
Caykasiginin ucuyla limon tuzu
Şeftaliler yıkayıp soyalım dilimleyelim. Üzerin e şekeri ekleyip bir gece şekerde bekletelim. Tenceremizi ocağa koyalim kaynamaya başlayıp şeftaliler Üzerin e çıkınca şeftaliler kevgirle başka bir kaba alalim (Bu arada köpük oluşabilir caykasoginin ucuyla tereyağı ekleyin köpüğü önler) sonrasında tenceredeki şerbet
kıvam aldığında şeftaliler şerbete ekleyelim. Çok çabuk kıvam alacaktır tekrar kıvam aldığında limon tuzunu ekleyelim 3.4 dk daha kaynatıp sıcak olarak kavanozlara dolduralım ters çevirip kavanozların vakumlanmasini sağlayalım. Kolay gelsin...
Hiç yorum yok:
comments