Merhaba arkadaşlar bugün bir farklılık yapıp helva tarifi ile geldim.Bu helvamız pekmezli ve cevizli bir helvadır.Tadı ve kıvamı tam yerinde bir tarif.Yapımıda çok kısa sürüyor.Hadi yapımına geçelim.
Pekmezli Helva
3 su bardağı un
2 su bardağı dut pekmezi
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine:
Ceviz
Hazırlanışı:
-Tencereye tereyağ ve sıvı yağı ekleyip eritelim.
-Unumuzu ekleyip yağda kokusu çıkana kadar kavuralım.
-Sonrasında cevizleri iri şekilde dövüp tencereye ekleyelim ve 1-2 dk da böyle kavuralım.
-Tencereyi ocaktan alalım.
-Alır almaz pekmezi yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştıralım.
-Pekmezi azaltıp çoğaltarak kıvamı istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
-Helvamızı tabağa bastırarak şekil verelim ve dolapta soğumaya bırakalım.
-Soğuduktan sonra kare şekillerde keselim.
-Üzerlerine ceviz koyup servis edelim.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
comments