ÇİKOLATALI ISLAK KEK
MALZEMELER nevsinavdan4 yumurta1 sb şeker
1 sb sıvıyağ
2 yk kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 sb un
SOSU
2 sb süt
3 yk şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yk kakao
1 paket çikolata (80 gr)
HAZIRLANIŞI
İlk önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz, sıvı yağ, süt ilave ediyoruz, un, kakao, kabartma tozu, vanilya ilave ederek güzelce çırpıyoruz ve sıvı yağla yağladığımız yuvarlak klasik cam kabımıza döküyoruz. Kekimizi 180° fırında ortalama olarak 25 – 30 dakika pişirerek, kürdan testimizi yapıyoruz, fırından alıyoruz. Kekimiz fırında pişerken sosumuzu hazırlıyoruz. Süt, şeker, kakao ve sıvı yağı bir kap içinde güzelce çırparak bir taşım kaynatıyoruz, içine 80 gr
bitter çikolatayı koyup eritiyoruz ve Kabuk bağlamaması için, ara ara karıştırıp ılınmasını sağlıyoruz. Fırından aldığımız kekimizi dilimliyoruz ve ılıyan sosumuzu üzerine gezdiriyoruz, mümkünse bir gece bekletmenizi tavsiye ediyorum.Sosumuz tam kıvamındadır, kesinlikle eksiltmeyiniz, hepsini içine emiyor.
Kekimizi bir gece beklettikten sonra üzerini isterseniz benim gibi baklava dilimi kesebilirsiniz, ki değişiklik olması amacıyla ben ilk kez bu şekilde denedim, İsterseniz kendi bildiğiniz usulde dilimleyebilirsiniz. Üzerini kuru meyveler veya mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
comments