ORJİNAL UN KURABİYESİ
500 gr sade yağ (dilerseniz ilk deneme olarak yarıya inidirebilirsnz)
2 su bardağı pudra şekeri
Un (yavaş yavaş kontrollü ekleyelim
ÜZERİ İÇİN;
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI;
Tüm malzemeler karıştırılır. Oda sıcaklığı okursa çok daha güzel hamur elde edersiniz. Yavaş yavaş un ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapılmayan kolay şekil alabilen bir hamur olması lazım
Margarinle yapacaklar margarini eritelim sonra buzdolabında dondurup dibe suyu çöktükten sonra yağın kendisi (Vita veya biskin yağ ile de olur)
Hamurdan parçalar koparıp sıkıştıralım ve rulo yapıp çatalla şerit halinde uzunca şekiller yapıp kesip tepsiye dizdimFırını 150 dereye ısıttıktan sonra toplam 20 dk pişirdim. İlk 15 dakikası 150 derecede sonra 5 dakikasındada 100 dereceye çektim kurabiyeleri kızartmadan pişirdik diyelim Beyaz kalması çok çok önemli
Hiç yorum yok:
comments