NARI Bu şekilde 12 Ay SAKLIYORUM TAZESİNDEN BİLE DAHA LEZZETLİ
Nar ( istediğin miktarda ) Nur'un Yemek Tarifleri 2
yüksek ısıda yıkadığın kavanozlara doldur
kullandığım kavanoz ölçüsü 500 mililitre
her kavanoz için bir yemek kaşığı şeker
içme suyu ile doldur
yeni ve 2-3 dakika kaynattığın kapaklar ile sıkı kapat
kavanozları tencereye al
Kapak hizasına kadar soğuk su doldur ateşe al 20 dakika kaynat kapakları tekrar sık ( hava almaması gerekir )
üzerini ört ve soğuyuncaya kadar bekle
kapakları kontrol et
kapakların ortası içeri çökmüş ve oynamıyorsa kapaklar vakumlanmıştır
ev yapımı nar suyu ve nar kompostosu harika
çok lezzetli, çok sağlıklı ve çok ekonomik
mutlaka dene çok seveceksin
Yapım Aşamaları Ve Videosu Aşağıdadır
vakumlanmış kavanozlara serin ve karanlık yerde bir yıla kadar muhafaza edebilirsiniz
gördüğünüz şekilde bütün kapaklar vakumlandı
kapaklar düz veya bombeli ise saklamayın bozulur
Görmeniz için birer kavanoz açtım
Hiç yorum yok:
comments