Pastane Usulü Islak Kek Tarifi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Eylül 2025 Perşembe

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilin

2 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı un

Sosu İçin

1,5 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı





Keki hazırlayın:

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.

Süt, sıvı yağ, vanilin, kakao ekleyip karıştırın.

Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Homojen bir hamur elde edin.

Yağlanmış yuvarlak borcama dökün.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Sosunu hazırlayın:

Küçük bir tencerede süt, sıvı yağ, şeker ve kakaoyu kaynamadan karıştırarak ısıtın.

Keki ıslatın:

Kek fırından çıkınca biraz soğutun ve dilimleyin.Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.

Dinlendirme:

Sosu çekmesi için en az 2 saat bekletin.

Dilerseniz üzerini hindistan cevizi, fındık ya da çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun! Hem yumuşacık hem de bol soslu, tam pastane usulü bir ıslak kek elde etmiş olursun.











Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments