Acı Hemde Çok Acı Sos Bu Tarif Tam Tutuyor..!!!! - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Eylül 2018 Cumartesi

Acı Hemde Çok Acı Sos Bu Tarif Tam Tutuyor..!!!!

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ACI, HEMDE ÇOK ACI SOS BU TARİF TAM TUTUYOR
Malzemeler
2 kg. domates
Yarım kg. acı biber (Cin biberi, arnavut biberi vs. )
4 iri diş sarımsak (Miktarı artırmayın, bekledikçe tadı ağırlaşabilir!)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolusu tuz
1 yemek kaşığı şeker
acılı
Acı Sos Nasıl Yapılır?






Acı biberlerin saplarını çıkarıp robottan geçirin. (Çekirdekler çıkmayacak)
1 çay bardağı zeytinyağını tencereye alın. Çekilmiş acı biberleri içine ilave edin.
Hafif yumuşayana kadar biberleri soteleyin. (Kızartmayın)
Domatesleri ve sarımsakları robottan çekin ve biberlere ilave edin.
Tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
Domatesler suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
Kaynamaya devam ederken küçük boy kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.
Kavanozları düz bir zemine ters çevirin.
Üzerini bir havluyla örtün. Soğuyana kadar o şekilde bekletin.
Soğuduktan sonra güneş almayan bir yerde saklayın.
Afiyet şifa olsun.
NOT: Bu sosu mümkün olduğu kadar küçük kavanozlara koyun.  Ben daha küçük kavanoz bulamadım maalesef. Açıldıktan sonra, en geç 3-4 gün içinde bitirmeniz gerekmektedir.
Eğer çekirdeklerin görüntüsü sizi rahatsız edecekse, sos piştikten sonra bir süzgeçten geçirerek çekirdek ve posayı ayrıştırabilirsiniz. Süzgeçten geçirdikten sonra yeniden kaynamaya bırakın. Kaynarken kavanozlara doldurun.
Tarifi icin cahide_sultan'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments