Doyuran Pizza - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Eylül 2018 Cumartesi

Doyuran Pizza

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar



DOYURAN PİZZA (40 cm lik tepsi kullandım)
Malzemeler
6 su bardağı un
1 buçuk su bardağı az ılınmış  su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
yarım  tablet yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
tuz
Pizza sosu için malzemeler
1 tatlı kaşığı salça
1 orta boy domates püresi (yazdan kalan domates konservesini kullandım)
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik veya fesleğen
1 tutam kuru dereotu, maydanoz (taze de olur. İnce doğrayın)
1 çay kaşığı karabiber
Eğer acı olsun isterseniz: Acı pulbiber de ekleyebilirsiniz
Biraz zeytinyağı
Üzeri için
Domates, biber
Sucuk
Arzuya göre zeytin, mantar
Kaşar veya mozzarella rendesi
Hazırlanışı
Hamuru yoğurup mayalanmaya bırakın. Akşamdan yoğurup, üzerine bir poşet geçirin.  Direkt buzdolabının alt rafına koyun. Hamur sabaha kadar mayalanacaktır.
Mayalanan hamurdan büyükçe bir parça alıp unlu zeminde tepsi boyutuna göre açın.
Pizza sosu için: Sarımsağı ezin. Diğer malzemeleri de ekleyin. Katı olursa biraz suyla kıvamını açın.
Hamurdan küçük parçalar alıp avucunuzda açın. İçine sucuk, bir parça kaşar, arzuya göre domates ve biber de koyun ve kapatın. Hafif aralıklı olarak hamurun kenarlarına dizin.
Sosun üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Dilimlenmiş domates, biber ve sucuk yerleştirin.
Kenardaki poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derecelik fırında kenardaki poğaçalar kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan 3-4 dk önce orta malzemelerin üzerine yeniden kaşar rendesi serpip, eriyene kadar fırında tutun.
Fırından alıp dilimleyerek servis edin.
Afiyet şifa olsun!
Tarifi icin cahide_sultan'a tesekkurler.




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments