Sponsorlu Bağlantılar
Patlıcan Kurutmasının Püf Noktaları >>> Bu Şekilde Hemde Kurtlanmıyor..!!!
Patlıcan kurutmayı hepimiz biliriz aslında. Ama benim özellikle dolmalık patlıcan kuruturken uyguladığım yöntemi bir kez daha paylaşayım.
Ben patlıcanları normal oyduktan sonra su dolu bir kabın içine atıyorum. Bütün patlıcanlar bitince 30 dk kadar bu suyun içinde bekletip sonra ipe diziyorum. Suya tuz atmıyoruz. Bu şekilde patlıcanlar kururken fazla büzüşmüyor ve içleri beyaz kalıyor. Patlıcanları devamlı güneş alan bir yere değilde günün bir kısmında güneş alan bir yere koyarsanız yanmadan kurutmuş olursunuz. Birde patlıcanları aralıklı dizmeye gayret edin ki, hava alsın, birbirlerine değip çürümesinler.
"Kurutsam da beklerken kurtlanıyor" diyorsanız, kuruyan patlıcanları hafif haşlayın. Soğuyup, suyu süzülünce birer dolmalık poşetlere koyup dondurucuda saklayın.
Tarifi için 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments