Sponsorlu Bağlantılar
PİŞİ PİZZA
Malzemeler
6 su bardağı un
1 buçuk su bardağı az ılınmış su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullanıyorum)
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
yarım kibrit kutusu kadar yaşmaya (ben kuru instant maya kullandım)
tuz
Nasıl Yapılır?
Az ılınmış suda maya ve şeker eritilir daha sonra tüm malzemeler karıştırılır kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir…
Hamuru akşamdan yoğurun. Sabaha kadar beklesin. 2 gün beklese de hiç bir şey olmuyor.
Mayalanan hamurdan iri portakal büyüklüğünde parçalar alıp yarım cm. kalınlığında açın.
Üzerine bir dilim domates, bir dilim sucuk (Olmasa da olur), bir dilim kaşar peyniri koyun. Bu üç parça üst üste dizilecek ama bu şekilde hamura aralıklı olarak yerleştirilecek.
Aynı büyüklükte ikinci bir hamur daha açın ve ilk hamurun üzerine kapatın. Elinizle ara yerlere hafifçe bastırın.
Klasik su bardağıyla, içli kısımları ortalayacak şekilde bastırarak kesin. Kenarların iyi kapandığından emin olun.
Hepsini kesince kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın.
Ben kalan parçaları hiç toparlamadan küçük parçalara kesip olduğu gibi kızarttım.
NOT: Pizzaların içine biber, mantar, patates ya da sevdiğiniz başka iç malzemelerden kullanabilirsiniz.
Tarifi icin 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments