Sponsorlu Bağlantılar
Diyarbakır Çöreği
Malzemeler
✅1 kilo un
✅2 su bardağı tereyağ
✅1 paket maya
✅1 su bardağı süt
✅1 adet kesme şeker
✅4 tatlı kaşığı mahlep
✅2 tatlı kaşığı mayana
✅2 tatlı kaşığı susam
✅3 tatlı kaşığı çörekotu
✅1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
✅1 adet yumurta sarısı
✅Susam
YapılışıMaya ılık su dolu bir bardağa konulur ve üzerine bir çay kaşığı şeker konularak eritilir. Yoğurma kabına un, mahlep, mayana, susam, çörekotu, eritilmiş maya ve eritilmiş tereyağ, tuz, süt konularak yoğurulur. Üzeri kapatılarak 1 saat dinlendirilir. Hamur ikiye bölünür. Unlanmış zemine konulup bastırılarak yassı ve uzun bir hamur elde edilir ve kalın dilimler halinde kesilir. Her parçanın üzerine bıçakla bastırılarak şekil verilir. Tüm hamur bitene kadar işlem tekrarlanır. Çöreklerin üzerine yumurta sarısı ve susam serpilerek önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments