Sponsorlu Bağlantılar
Halbur Hurması
MALZEMELER
✅1 çay bardağı yoğurt
✅Yarım paket tereyağı veya sana yağı
✅1 çay bardağı sıvı yağ
✅1 paket vanilya
✅1 paket kabartma tozu
✅2 yumurta( 1 tanesinin sarısı üstüne)
✅Ceviz ( dövülmemiş)
✅Alabildiğince un
Tarifi
Şerbeti için
✅2 su bardağı şeker
✅2 su bardağı su
Hamurun yapılışı
Sanayağı hafif eritilir ve sıvıyağ içine karıştırılır..Ayrı bir kapta 2 Yumurtanın 1 tanesinin sarısı ayrılır diğer yumurta kaba kırılır..1 çay bardağı yoğurt ,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve hazırladığımız yağlar kaba ilave edilir..Sonrasında un karıştırılır..Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir..
Hamurlar yuvarlak açılır ..İçine bütün cevizi yarısı bırakılır..Üstüne yarım çay kaşığı tarcın bırakılır ve yuvarlık çevrilir..
Sonrasında yağlanmış tepsiye dizilir..
Fırında üstü kızarılınca çıkarılır ve sıcakken soğuk şerbet üstüne dökülür..
Süslemek için antep fıstıgı veya hindistan cevizi kullanabilirsiniz
Not: Yaptığım Halbur Hurmasını Nutellalı denedim ve çok başarılı oldu..Resimde görebilirsiniz..
Afiyet olsun.'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments