Sponsorlu Bağlantılar
SARIBURMA
MALZEMELER
Hamuru için
✅1 su bardağı süt
✅Yarım su bardağı sıvıyağ
✅1 yumurta
✅1 yemek kaşığı yoğurt
✅Yarım çay kaşığı kabartma tozu
✅1 yemek kaşığı sirke
✅Alabildigine UN
Şerbeti için
✅3 su bardağı şeker
✅2 bucuk su bardağı su ✅Limon
İçi için
✅Dövülmüş ceviz
Üstü için
✅Tereyağı
✅Sıvıyağ
YAPILIŞI
Un hariç süt,sıvıyağ,yumurta,sirke,yoğurt ve kabartma tozu karıştırılır..Un ilave edilir ve kulak memesi yumaşıklıgına gelene kadar yogurulur ve yarım saat dinlenilmesi için bırakılır
Dinlenen hamulardan bezeler yapılır..Yufka şeklinde açılır ve üstüne ceviz serpilir..Oklavaya sarılır büzülür ve oklavadan çekilip tepsiye dizilir..
Tepsi dolana kadar aynı işleme devam edilir..
Ayrı bir tencerede sıvıyağ ve tereyağı kızgın oluncaya yani tatlının üstünde cozluyacak şekilde eritilir..ve tatlının üstüne dökülür..
Şeker su ve limon ile Şerbet hazırlanır ( soguk olmasina gerekiyor)
Kızaran sarıgıburma fırından çıkarılır ve sıcakken hemen şerbeti üstüne dökülür
Antep fıstıgı ile süslenir
Afiyet olsun'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments