Ayvalı Kek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Aralık 2018 Perşembe

Ayvalı Kek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





AYVALI KEK
✅Ayva keki için malzemeler
✅2 adet orta boy ayva
✅1 çay bardağı şeker
✅1.5 su bardağı su ✅1 tatlı kaşığı ibuskus çayı ( olmasada olur ben ayvalara rwnk katması için kullandım. Ayvayı haşlarken suyuna katıyorum) ✅Cevizli kek için malzemeler
✅3 yumurta
✅3 Türk kahve fincanı şeker
✅1 dolu yemek yaşığı oda sıcaklığında tereyağı
✅türk kahve fincanı sıvıyağ
✅ un
✅1 paket kabartma tozu
✅1 tatlı kaşığı tarçın
✅Bir tutam tuz
✅1 çay bardağı ceviz içi
Üzeri için
File Antep fıstığı
Ayvaları soyup, çekirdeklerini temizleyin ve kalın elma dilimi şeklinde dilimleyin. Geniş bir tencereye su koyarak, ayvaları içine oturtun. şekeri ayvaların üzerine ve etrafına serpin. Çok kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın. Tereyağı ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu birlikte eleyin. Kuru karışımı, yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen bir hamur olana kadar çırpın. Son olarak cevizleri hamura katarak dikkatlice spatula yardımı ile karıştırın. 20 cm çapındaki kek kalıbınızın dibine, ayva tatlılarını yerleştirin. Hazırladığınız kek hamurunu ayvaların üzerine dökün. 35-40 dakika kadar pişirdiğiniz keki, 15 dakika kalıpta bekleterek ayvalar yukarıda kalacak şekilde çıkarın. Ilındıktan sonra üzerini file Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.nurtence_lezzetler'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments