Tahinli İstiridye Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Aralık 2018 Perşembe

Tahinli İstiridye Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Tahinli İstiridye Tatlısı
250 gr margarin 
İki yumurta 
Bir su bardağı irmik 
Üç yemek kaşığı tahin
Bir paket kabartma tozu 
Bir su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık ben fındık kullandım
Yeteri kadar un
Şerbeti için 
Dört su bardağı şeker 
Beş su bardağı su 
Dört beş damla limon 
Tenceremize şeker ve suyumuzu koyup kaynamaya bırakıyoruz 15 dakikadan sonra dört beş damlada limon sıkıp 20 dakika kadar kaynatıp kenara alıyoruz soğumaya bırakıyoruz 
Yumuşak margarini yoğurma kabımıza malzemeleri koyup karıştırıyoruz unumuzu kontrollu bir şekilde ilave edip kulak memesi yumuşaklığında yapıyoruz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp elimizle hafif pastırıp çay bardağı ile şekil veriyoruz önceden ıstılmış fırında 180 derecede kızartıyoruz üzeri kızaran tatlımızı çıkarıp ilk sıcaklığı çıkan tatlımıza soğuk şerbeti döküyoruz üzerini isteğe kalmış şeylerle süsleye biliriz fındık fıstık gibi afiyet olsun arkadaşlarnejla_bicil'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments