Sponsorlu Bağlantılar
Balkabaklı Yalancı Cheesecake
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı şeker
Muhallebisi
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Alt taban için
100 gr. Margarin yada tereyağı
2 paket eti burçak bisküvi
Üzerine ceviz
Balkabaklarını yıkayıp doğrayıp tencereye alın.Üzerine şekeri ilave edip en az 3-4 saat ağzı kapalı bir şekilde bekletin.Vaktiniz varsa akşamdan hazırlayın.Kabaklar suyunu saldıktan sonra kısık ateşe alın ve yumuşayana kadar pişirin.Bisküvileri robottan çekin.Yağı eritip un haline gelen bisküvilerle karıştırın.Kelepçeli kalıba alıp yayın bastırın.Buzdolabına kaldırın.
Tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeyi tencereye alıp karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra vanilya ve yağı koyup karıştırın.Bisküvi tabanının üzerine döküp soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz kabağı süzüp püre yapın.Muhallebinin üzerine yayın ve cevizle süsleyin.'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments