Vişneli irmikli muhallebi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

28 Aralık 2018 Cuma

Vişneli irmikli muhallebi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar








Vişneli irmikli muhallebi
2,5 su bardağı vişne suyu
5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
Sütlü kısmı
2,5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
Yarım paket vanilya
Vişne suyu,şeker ve irmik bir tencerede karıştırıarak pişirilir.Kaynadıktan sonra bir iki dakika daha karıştırılarak kaynatılır.İrmiğin koyulaşması sağlanır.En son yağ eklenip karıştırılır ve ıslatmış olduğumuz kalıba konulur.Soğumaya bırakılır.Vişneli kısım donunca sütlü kısım pişirilir.Yağ ve vanilya haricindeki malzemeler karıştırılarak pişirilir.Koyulaşınca yağ ve vanilya eklenir.Ve vişneli muhallebinin üzerine dökülür.3-4 saat buzdolabında bekletilip servis yapılır. Bu tatlıyı Borcamda da yapabilirsiniz.O zaman önce sütlü kısım pişirilip üzerine vişneli muhallebi dökülür.Vişne taneleri ve nane yapraklarıyla yada hindistan ceviziyle süslenir.Afiyet olsun.
Bu tatlı hem basit hemde çok lezzetli oluyor. Dikkat edilmesi gereken şey kaynayınca ocaktan almamak.1-2 dakika karıştırarak kaynatmak.Yoksa sulu olur.canmutfak'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments