Sponsorlu Bağlantılar
Çikolatalı Cheesecake
Malzemeler
🍫 600gr labne
🍫 1 kutu krema (200ml)
🍫 2 yumurta
🍫 1 y. Kaşığı un
🍫 1 buçuk y. Kaşığı nişasta
🍫 1 vanilya
🍫 1 su bardağı toz şeker
Tabanı için
🍫 2 paket burçak bisküvi
🍫 2 y.kaşığı dolusu tereyağ
Sos için malzemeler
🍫 1 paket krema (200ml)
🍫 iki paket ülker sütlü çikolata (180gr yapıyor)
Yapılışı
🍫 öncelikle kelepçe kalıbımıza yağlı kağıt serip kilitleyin.
🍫 Burçak bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alın.
🍫 Tereyağını eritip bisküvilere döküp yedirin ve kelepçeli kalıba döküp eşit şekilde yayın ve kaşıkla bastırarak tabanı hazırlayın soğuması için buzdolabına koyun.
🍫Labne peynirini ve kremayı mikserlerle 1-2 dakika çırpın.
🍫Şekeri vanilyayıda ekleyip çırpmaya devam edin.
🍫yumurtaları birer birer ekleyip 1dk çırpın.
🍫 mikseri bırakıp unu, nişastayı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın ve kelepçeli kalıba döküp biriki kere masaya hafifçe vurun ki kabarçıklar olmasın.
🍫Aliminyum folyo ilekalıbın kenarlarını iki kat sarın.
🍫Fırının Alt tabanına ısıya dayanıklı genişçe bir kaba su koyup yerleştirin.
🍫bu işlem fırında buhar oluşmasını ve cheesecake’nin üzerinin çatlamaması için.
🍫 fırını 160c ayarlayıp ısınmasını bekleyin ve hazırladığınız kelepçeli kalıbı fırına atıp üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Yaklaşık 40-45 fırına göre değişebilir bu süre ve uzayabilir pişme süresi.
🍫 cheesecake’nin ortası hafif sallanıyor gibi olucak.
🍫 Fırını kapatıp kapağını aralayıp soğumaya bırakın yaklaşık yarım saat kadar.
🍫sosu için kremayı çukur bir tavaya alıp ısıtın.
🍫kenarlarından kabarcıklar çıkıyorsa ısınmıştır. Kesinlikle kaynatmayın.
🍫parçaladığınız çikolataları kremaya ekleyip karıştırın çikolata sosu kıvamını alınca pişmiş Cheesecake’nin üzerine döküp buz dolabına kaldırın ve birgece bekletin.
🍫servisten önce arzuya göre süsleyip servis yapın.
🍫Ben vanilyalı sos kullandım.
Afiyet olsun☺️ 'ye tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments