Sponsorlu Bağlantılar
FISTIKLI BURMA KADAYIF
Mutfağınızda denemek isterseniz size tarifini vereceğim ama biraz vaktinizi alacak baştan söyliyeyim
Buyrun Diyarbakırın en meşhur tatlısı FISTIKLI BURMA KADAYIFInın tarifi.. Malzemeler
✅1 kg burma kadayıf
✅500 gr tel kadayıf
✅500 gr iri dövülmüş antep fıstığı
✅1 litre sıvı yağ
✅200 gr sade yağ
Şerbeti için;
✅4 su bardağı su
✅5 su bardağı toz şeker
Tarifi
Tel kadayıf ile dövülmüş antep fıstığını karıştıralım. Sade yağ ile tepsimizi yağlayalım.
Taze kadayıfı elimizle uzun bir şekilde açalım ve arasına avuç içi kadar fıstık yayalım. Kadayıfı burarak şekillendirelim.
Burma kadayıfları tepsiye dizelim. Tepsideki kadayıfı bastırın. Sıvıyağ gezdirin.
Kapağını kapatıp ağır ateşte 20-25 dk pişirin. Burma kadayıf kızardıktan sonra tepsideki yağı bir kaba süzelim ve kadayıfı ters yüz edelim. 10-15 dk pişirin.
Şerbetini hazırlamak için; suyu, şekeri bir tencerede kaynatalım.
Burma kadayıf sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirelim.
Burma kadayıf tatlımız soğuduktan sonra antep fıstığı ile süsleyince servise hazır. 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments