Sponsorlu Bağlantılar
Ispanaklı Börek
Hamuru için
35x25cm ölçülerindeki tepsi için
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aralarına sürmek için
1 su bardağı zeytinyağı
Arasına koymak için
1 bağ ıspanak (200gr kadar)
2 adet pırasa (Ispanak ve pırasa ince ince doğranacak)
Hamur iyice yoğurulur. Malzemeler bir araya geldikten sonra en az 5dk yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15dk dinlendirin. Hamuru 27 bezeye ayırın. (Önce 3 e, sonra her parçayı 3 e, sonra yine her parçayı 3 e=27👍🏼)
Her 3 parçayı alıp, yaklaşık 10-15cm çapında açın. Aralarına bir kaşık zeytinyağı sürüp üst üste koyun. Tepsi büyüklüğünden biraz büyük açın. Tepsinize güzelce yerleştirin. Her kattan sonra 2-3 kaşık zeytinyağı gezdirin. 3. kattan sonra tuzlanmış ve suyu sıkılmış harcınızın yarısını güzelce döşeyip, yağ gezdirin. Yine aynı şekilde 3 kat daha yapın. Harcınızın kalanını koyun. Her kattan sonra yağlamayı unutmayın.
Son 9 bezeden de 3 kat oluşturup katları bozmadan istediğiniz gibi dilimleyin.
Üzerine 2 kaşık yoğurt (biraz sulu olursa daha iyi olur) ve yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırıp bolca sürün.
200C ışıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. . 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments