KARAMELİZE ETİMEK TATLISI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Aralık 2018 Çarşamba

KARAMELİZE ETİMEK TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





KARAMELİZE ETİMEK TATLISI 
Malzemeler;
1, 5 paket tuzsuz etimek,
Muhallebisi için;
5 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
3 yemek kaşığı şeker,
1 paket vanilya.
Üzeri için ;
1 paket krem şanti,
1 çay bardağı süt.
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker,
2 su bardağı su.
YAPILIŞI;
Öncelikle merhaba arkadaşlar
Hepinize mutlu hafta sonları diliyorum, kalbinizden geçen bütün güzelliklerin sizleri bulması dileğimle..
Sizlere nefis muhallebinin o güzel dokusu ile karamelize şerbetin, uyumunu buluşturacağım o halde hafif, ve tam tadıyla hazır bu tatlının yapılışına geçelim;
Öncelikle şerbetini yapmaya başlayalım orta boy bir tencereye şekerimizi koyup kısık ateşte hiç dokunmadan erimesini bekleyelim en son iyice eridikten sonra kaşıkla karıştırıp topraklarını ezelim ardından suyu ilave edip karıştırmaya devam edelim ve önceden büyük dikdörtgen borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine sıcak sıcak dökelim. Muhallebisini yapmak için büyük boy tencereye gerekli bütün malzemeleri koyup kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra ilk sıcağı geçince etimeklerine dökelim. Yarım saat buzdolabinda dinlendirdikten sonra önceden hazırladığımız krem santimizide üzerine sürüp, dileğimize göre süsleyelim. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz. Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin diyorum. Afiyet olsun. Sevgiler Tarifi için ilknurunpastablogu'na tesekkurler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments