Sponsorlu Bağlantılar
PROFİTEROL
MALZEMELERİ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr tereyağı
3 adet yumurta
KREMASI İÇİN MALZEMELER
2.5 su bardağı süt
3yemek kaşığı un
1.5 çay bardağı şeker
1 yumurtanın sarısı
1paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
1paket hazır çikolata sosu isterseniz benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
YAPILIŞI
Tencereye 1 su bardağı suyu ve tereyağını koyarak kaynatalım .Daha Sonra 1 su bardağı unu ilave edelim iyice karıştırın 3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirelim piştikten sonra ocağı kapatalım 15 dakika hamurun soğumasını bekliyoruz hamur soğuduktan sonra hamura yumurtalari teker teker teker yediriyoruz Daha sonra kek hamuru kivaminda olacak 10 dakika bekletiniz yağlı kağıt serilmis fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar alarak çok sık olmayacak şekilde yerleştirin kaşıkla dökün daha önce 180 derece Fırına sürün 35-40 dk pişiriyoruz kremasinin hazırlayın vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştırın profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek yada varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve servis tabagini dizin sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin Afiyet olsun'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments